Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σε αποθήκη αντί στο μουσείο τα οστά του Φιλίππου Β’

Τα οστά του Φιλίππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν βρίσκονται σε περίοπτη θέση σε κάποιο μουσείο της Ελλάδας, αλλά σε κάποιο κουτί, ουσιαστικά κρυμμένα! 

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 8 Νοεμβρίου 2015, ο γνωστός αρχαιολόγος Ευάγγελος Μπεξής, αποκάλυψε πως ο σκελετός του Φιλίππου του Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρέθηκε στην Βεργίνα από τον Μανόλη Ανδρόνικο, βρίσκεται ουσιαστικά κρυμμένος και όχι εκτεθειμένος σε μουσείο, με την δικαιολογία της μελέτης του.

Γιατί ο σκελετός δεν εκτίθεται στο μουσείο της Βεργίνας;
Τι θα είχε συμβεί, εάν ο σκελετός είχε βρεθεί από τους Σκοπιανούς, που επιχειρούν να σφετεριστούν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας;
Σίγουρα, θα είχαν φτιάξει ένα ολόκληρο μουσείο αφιερωμένο στον Φίλιππο τον Β’ και θα προσπαθούσαν να πείσουν την παγκόσμια κοινότητα για την «Μακεδονικότητα» της Βαρντάρσκα…
Πότε θα εκτεθεί σε περίοπτη θέση και σε παγκόσμια θέα, ο σκελετός του Φιλίππου του Β’;

Ας μην ξεχνάμε πως ο Φίλιππος ο Β’ είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την Μακεδονική Φάλαγγα και την πρώτη τροφοδοσία στρατού (δηλαδή το σώμα εφοδιασμού). 

Μέχρι τότε, οι στρατοί εφοδιάζονταν και τρέφονταν, κάνοντας πλιάτσικο.
Ο Φίλιππος ο Β’, ήταν ο αναδιοργανωτής του Μακεδονικού στρατού και έθεσε τις βάσεις για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία. 

Αυτόν τον άνθρωπο, οι νεοέλληνες έχουν εξαφανισμένο σε κάποιο υπόγειο, αντί να τον τιμούν καθημερινά!

Το ότι τα οστά του Φιλίππου του Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται σε κάποιο κουτί κρυμμένα, επιβεβαιώνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και του Μουσείου της Βεργίνας Αγγελική Κοτταρίδη, με δήλωσή της σε καθημερινή εφημερίδα, όπου απαντά και για την έρευνα Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων, για το ποια είναι τελικά τα οστά του Φιλίππου του Β’.

Η κ. Κοτταρίδη δήλωσε:
«Τα οστά του Φιλίππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται και φυλάσσονται στους χώρους του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και δεν έχουν δοθεί σε κανέναν για μελέτη. Οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με τα οστά που δήθεν είναι του Φιλίππου πολύ απλά χωλαίνει εξ αρχής».

Διαβάστε εδώ και εδώ, για την διαμάχη των επιστημόνων, για το ποια είναι τα οστά του Φιλίππου του Β’ και ποια του Φιλίππου του Γ’, που βρέθηκαν στην Βεργίνα.


Φωτογραφία με τα οστά του Φιλίππου του Β'
από την παρουσίαση του Ευάγγελου Μπεξή στη Θεσσαλονίκη

1 σχόλιο:

  1. Tha ithela na kano mia erotisi...Arxisate ton agona afton para poly kairo tora 4-5 ;;xronia ;apo afta pou vlepo tora to 2015-2016 den fenete na YDRONI TO AFTI kanenos apo tous prodotes tis Ellados...den sas ypologizoun katholou ;;;;kapios na mou exigisi parakalo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή